Οι επιφανειακές επεξεργασίες στα προφίλ αλουμινίου θωρακίζουν το κούφωμα και το προστατεύουν από τη διάβρωση. Ωστόσο ο σωστός καθαρισμός και η λίπανση των μηχανισμών είναι αναγκαία για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του.

Συμβουλές καθαρισμού κουφωμάτων

  • Αρχικά απομακρύνετε έγκαιρα κηλίδες και άλλα υπολείμματα, που μπορεί να έχουνε παραμείνει κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης των κουφωμάτων, με χλιαρό νερό και ένα πανί ήπιας υφής.
  • Καθαρίζετε τακτικά τα κουφώματα από τη σκόνη με ένα βρεγμένο μαλακό πανί ή σφουγγάρι. Η περιοδικότητα καθαρισμών σχετίζεται με το περιβάλλον στο οποίο είναι εκτεθειμένο το κτίριο, αν δηλαδή είναι βιομηχανική ή παραθαλάσσια, όπου ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται τακτικότερα.
  • Αποφύγετε τη χρήση μεγάλης πίεσης νερού. Χρησιμοποιήστε άπλετο νερό και ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού, όπως το απορρυπαντικό πιάτων.
  • Αντικαταστήστε τα παρεμβύσματα (ελαστικά, βουρτσάκια), όταν διαπιστώσετε φθορά.

Συμβουλές λίπανσης μηχανικών μερών

Η λίπανση των μηχανικών μερών των κουφωμάτων βοηθά στην συντήρηση και την καλύτερη λειτουργία τους, καθώς περιορίζει τις τριβές των κινούμενων μερών, τόσο στα ανοιγόμενα (π.χ. μηχανισμός κλειδωμάτων), όσο και στα συρόμενα (ράουλα, χειρολαβή) συστήματα.

Στα συρόμενα κουφώματα, φροντίστε οι οδηγοί ολίσθησης να μην έρχονται σε επαφή με χώμα ή διάφορα σκληρά στοιχεία. Τα βουρτσάκια θα πρέπει να παραμένουν καθαρά, χωρίς σκουπίδια ή κόλλες. Αναφορικά με τα ανοιγόμενα, για άριστη στεγάνωση και ανθεκτικότητα, δώστε προσοχή στα λαστιχάκια και λιπαίνετε όλα τα κινητά μέρη του κουφώματος με spray σιλικόνης μία φορά το χρόνο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προσφέρουμε την κατάλληλη καθοδήγηση σχετικά με τη διαδικασία καθαρισμού και συντήρησης των συστημάτων σας, για να διατηρήσετε στο ακέραιο την εμφάνιση και τις επιδόσεις τους.