Τα κουφώματα αλουμινίου, χάρη στην ανθεκτική και συμπαγή κατασκευή τους, προσφέρουν πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αποτρέπουν παραβιάσεις από επίδοξους διαρρήκτες. Καθώς είναι ιδιαίτερα στιβαρά, συνεργάζονται αποτελεσματικά με πληθώρα μηχανισμών και εξαρτημάτων, που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ασφάλειά σας. Έχουν επίσης, πιστοποίηση  αντίστασης σε διάρρηξη.

Η παραβίαση στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες είναι συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα στις μονοκατοικίες, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί με την ασφάλεια των κουφωμάτων μας. Αν έχουμε επιλέξει ανοιγόμενο κούφωμα, θα πρέπει να προτιμήσουμε να περιλαμβάνει μηχανισμό πολλαπλών κλειδωμάτων. Αν έχουμε επιλέξει συρόμενο κούφωμα, θα πρέπει να διαθέτει εσωτερικές κλειδαριές.

Η πόρτα εισόδου, η οποία δέχεται τις περισσότερες παραβιάσεις, θα πρέπει να είναι ασφαλείας αλουμινίου, η οποία εμποδίζει την πρόσβαση των διαρρηκτών. Ειδικά οι συνεπίπεδες πόρτες ασφαλείας, με κολλητή λαμαρίνα, παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς είναι πολύ δύσκολη η διάρρηξή τους. Και φυσικά δεν παραλείπουμε να έχουμε κλειδαριές ασφαλείας πολλαπλών σημείων.

Σε περίπτωση που η πόρτα περιλαμβάνει σταθερά τμήματα με τζάμι ή φεγγίτη, θα πρέπει το τζάμι να είναι triplex ασφαλείας, ώστε να σπάει πολύ δύσκολα.

Και για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, η VIEKAL σας προτείνει:

  • Τα χειροποίητα ρολά ασφαλείας αλουμινίου, βαρέως τύπου με τη μεγαλύτερη διάτρηση της αγοράς, τα οποία έχουν τη δυνατότητα κρυφών χωνευτών οδηγών και καινοτόμου σύρτη από μασίφ σίδερο, που τα καθιστούν απολύτως ασφαλή και αδιαπέραστα.
  • Την ειδική χειροποίητη κατασκευή σήτας με αλουμίνιο, για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, όταν δε θέλετε να στερηθείτε το φως, τον αέρα και την επαφή με τον περιβάλλοντα χώρο.